Защо е важно да имаме уеб сайт тип визитка?

Визитната картичка е неизменна част от арсенала на всеки предприемач. Тя е малка по размер и изглежда обикновено, но носи много важна информация. Получателите на картичката научават какъв е вашият бизнес, къде могат да Ви потърсят и как се казва фирмата ви. Но, понеже живеем в 21 век, трябва да споменем за съществуването на сайтовете тип визитки.

Ако прочетете статията ни докрай, ще разберете защо уебсайтовете тип визитки, са толкова предпочитани към днешната дата, какво представляват те, как да ги използвате и на какви цени можете да ги намерите. Всичко това е все полезна информация, от която се нуждаете.

Какво значи уеб сайт тип визитка?

Визитката на хартиен носител, най-често съдържа вашето име, фирмено лого, дейност, телефон, имейл адрес и уебсайт. Всичко обаче свършва дотук, тъй като малкото картонче не може да побере повече съдържание. При сайта – визитка нещата са далеч по-различни. Посетителите му могат да прочетат повече за Вас и фирмата, да видят снимки, да намерят повече от един начин за комуникация (социални мрежи, skype, viber, телефон, имейл).

Сайтовете във вид на визитки са по-прости от фирмените сайтове.
Това е важно да се отбележи, тъй като процесът по изработка на фирмен сайт е различна като цена и време от тази на сайта тип визитка. Те съдържат най-много 5 страници, сред които: за нас, услуги, галерия, помощ и контакти. Цената на тези уебсайтове е в пъти по-ниска, отколкото на големите и сложни онлайн проекти. Обикновено за изработка на сайтове от вида се разчита на системи за управление на съдържанието: WordPress, Joomla или Drupal. Такъв сайт може да се направи и за 5-7 дни, ако с него се заеме професионалист.

Комбинацията от сайт визитка и класически рекламни материали, каквито са флаерите, брошурите и каталозите, може да Ви донесе немалко клиенти и завишен интерес към бизнеса ви. Ето защо е препоръчително да представите дейността ви на потребителите на мрежата.

Как да разпространим сайтовете визитки?

Много хора се питат, как да разпространят сайт от типа визитка. Те знаят, че класическият рекламен материал се предава от ръка на ръка, но как може да се случи това, предвид електронния характер на визитката. Тук отговорът е много прост. Трябват ви не повече от 20 – 30 минути, за да публикувате хиперлинк към сайта в бизнес каталози, сайтове за обяви или директории. По този начин повече хора ще могат да Ви забележат и да ви потърсят.

Другият начин за разпространение е чрез социалните мрежи, където контактувате с ваши клиенти, приятели, колеги, та даже и конкуренти. Просто се представете и споделете връзка към уебсайта. Не след дълго ще видите и първите посетители, които са се запознали с дейността ви. Ако пък искате да изглеждате съвсем ПРО, то тогава няма пречка да си платите за SEO оптимизация, така че сайта визитка да се показва в търсачките Google, Yahoo или Bing.

По-горе пък вече споменахме и за възможността да комбинирате сайта със стандартните рекламни материали на хартиен носител, за да подсилите още повече популярността си сред обществото. Ако го направите със сигурност няма да съжалявате за избора си в перспектива. Вие не само ще станете по-известни, но и ще получите обратна връзка от клиенти и фенове.

Колко струва подобен сайт?

В зависимост от домейна, който ще използвате, хостинга, където ще стои сайтът и броя на страниците ще се даде оферта за изработка на сайт тип визитка. Ако се използва система за управление на съдържанието цената може да варира от 600 до 800 лева за WordPress, Joomla или Drupal платформите. Ако обаче желаете към уебсайта да има някакви специални функции, то тогава цената може да стане по-висока. При всички положения това е добра инвестиция, която ще избиете в бъдеще време, така че не бива да съжалявате за направения избор.

В обобщение

Сега, след като вече знаете, какво е сайт тип визитка, можете да отделите средства, за да поръчате такъв. Разбира се, не се притеснявайте да потърсите нас, защото имаме възможността да изработим перфектната електронна визитна картичка, която да бъде неотлъчно в интернет пространството и да стигне до стотици, хиляди, та даже и стотици хиляди потребители. Бихме се радвали, ако информацията е била полезна за читателите на блога ни и ще Ви бъдем признателни, ако споделите публикацията с ваши близки, колеги, приятели и познати в социалните мрежи. Стискаме ви палци и се надяваме, че ще пожънете много успехи.