Как се прави печеливш сайт и колко време отнема?

Имате план за уебсайт и си представяте как той печели пари. Това е първата стъпка, която трябва да извървите, тъй като ако нямате стратегия, то нещата няма да се случат. Всеки един добър уебсайт се разглежда като доходоносен бизнес. Собствениците печелят пари по различни начини, сред които директна реклама, използване на PPC реклама, афилиейт банери и линкове, дропшипинг и така нататък. Статистиката показва, че в началото на 2021 година в интернет има повече от 1.83 милиарда уебсайта в дигиталното пространство. Това означава, че конкуренцията е огромна и трябва да предлагате нещо уникално на потребителите си, за да генерирате печалби. По-долу ще Ви разкрием тайната, как да развиете сайта си.

Погрижете се за дизайна

Ако сайтът Ви изглежда сив и скучен, то едва ли някой ще му обърне внимание. Съвременните потребители търсят интерактивна визия, която включва ефектно поднасяне на съдържанието, в което влизат инфо графики, видеа, анимация и прочие мултимедийни ресурси. Дизайнът може и да не е най-важният, но пък ако направите по-цветен и привличащ окото сайт, ще се радвате на по-голямо внимание от страна на посетителите, които ще извършват определени действия.

Съдържанието преди всичко останало

Много важно е какво пише на вашите страници. Ако споделяте банална информация, която може да се намери навсякъде в интернет пространството, то няма да заинтригувате потенциалния потребител, който чете публикациите ви. Може да звучи като клише, но съдържанието, трябва да решава проблеми и да обяснява подробно какво представлява всеки продукт или услуга.

Обърнете внимание на оптимизацията

Да допуснем, че имате сайт, който съчетава добър дизайн и полезно съдържание. Може би това е достатъчно, за да успеете, но не и в конкурентна среда. Ето защо, е необходимото да инвестирате време и /или пари в SEO – оптимизацията на сайта. Тя бива вътрешна (On Page) и Външна (Off Page).

Вътрешната оптимизация изисква да форматирате текстовете и статиите в сайта, така че да изглеждат добре. Освен това има изискване за процентно разпределение на ключови фрази, по които желаете да се появявате в Google и други търсачки.

Що се касае до външната оптимизация, то тя най-често се състои в набавяне на беклинкове от авторитетни източници. В днешно време е много важно да вземете линк от релевантен на вашата тематика сайт, ако искате да почувствате ползата от работата ви. В същото време е нужно да акцентирате върху линкове с добри параметри, а не такива от СПАМ сайтове, форуми и блогове.

Прочетете още: „10 начина да се сдобием с добри тематични линкове към нашия сайт

Кога ще започне да печели сайтът ми?

Знаем, че нямате търпение вашият сайт да започне да носи $$$, но това ще се случи едва, когато домейнът Ви и съдържанието получи авторитет. Това може да е дълъг процес, така че не бива да се надявате да забогатеете за една година, след като присъствате в мрежата. Рано или късно ще се благодарите за инвестицията, която сте направили, но имайте търпение и вяра. С напредъка на времето ще видите, че нещата се случват, което се познава по нарастващия трафик на проекта.

В наши дни много хора правят сайтове, обаче бързо се разочароват, след като не видят пари в сметката си. Те не гледат на онлайн присъствието си като инвестиция в бъдещето, а по-скоро като начин да изкарат някой лев. Това е грешка, която не бива да се допуска, ако искате да тържествувате с добри печалби в бъдещ план. А сега се разделяме пожелавайки Ви много успехи!

Надяваме се, че статията Ви е била полезна! Ако искате да разберете дали се справяте добре с изграждането на сайта си използвайте нашия чеклист за изработка на перфектен сайт.

Статията е редактирана на 14.1.2021

Кликнете тук, за да гласувате
[Общо: 3 Средно: 3.3]