5 важни стъпки за изработка на успешен сайт

Има два начина, по които да получите уебсайт. Единият е да платите за изработка на сайт, а другият е да си го направите сами. Имайте предвид, че който и вариант да изберете, е нужно да подходите практично и да си създадете стратегия за онова, което искате да представлява вашето присъствие в интернет пространството. Ето ги и петте важни стъпки по създаването на нов сайт:

1 – Изгответе качествено съдържание

В наши дни не е достатъчно да имате сайт тип визитка, в който да има няколко менюта, които обясняват, че фирмата Ви е номер 1 и всички са доволни от вашите продукти и / или услуги. На всяка цена, трябва да подготвите грабващо съдържание, което да включва полезни съвети, разрешение на проблеми, снимки, видеа и всичко необходимо. В този ред на мисли е добре да работите с копирайтъри, които знаят и могат да създадат контент, от който да останете доволни.

2 – Следвайте съвременните решения

Сайтът Ви не бива да е претрупан. Той трябва да е изчистен и в него да се намира конкретна информация. Направете проекта Ви, така че да бъде user-friendly. Това е много важно към днешна дата. Интерфейсът трябва да е лесен, а боравенето с различните опции да бъде максимално облекчено. В същото време онлайн присъствието Ви минава и през използване на програмни езици като JavaScript, например, с чиято помощ могат да се сътворят истински чудеса при изработка на сайт. Въпреки факта, че използването на този тип технологии прави сайтът добре изглеждащ трябва много да се внимава с тях, защото могат да направят платформата бавна.

3 – Не пропускайте мобилната версия

Трафикът към уебсайта Ви може да идва от десктоп машини, но може и да бъде мобилен. Все повече хора използват своите смартфони и таблети, за да сърфират в мрежата, така че задължително трябва да имате мобилна версия, която те да използват. Тя трябва да върви, както на Гугъл устройства с операционната система Android, така и на iPhone-ите на Apple, които работят с iOS. В никакъв случай не неглижирайте мобилното Ви присъствие в нета, тъй като те е важно. Всичко, свързано с мобилната версия на сайта може да разберете в материала Защо е важно да имаме мобилна версия на сайта си?

4 – Погрижете се за SEO оптимизацията

На всяка цена погледнете към възможността за SEO оптимизация, тъй като благодарение на нея ще привлечете вашите посетители, които могат да се превърнат в потенциални клиенти. Оптимизацията на сайта бива вътрешна и външна, като много важни фактори са скоростта на зареждане на уебсайта, използването на микроформатите, линк билдинга и много други. Най-добре се обърнете към специалист, който да се заеме с тази важна част от проекта ви.

Прочетете още по темата в статията „10 начина да се сдобием с добри тематични линкове към нашия сайт

5 – Инвестирайте в онлайн реклама

Ако искате да брандирате сайта или просто да се сдобиете с повече трафик, то най-бързият начин за това е интернет рекламата. Вие имате възможност да платите за клик, за банер реклама, за линкове и така нататък. По този начин присъствието Ви в мрежата ще бъде забелязано и не след дълго време много хора ще познават сайта ви. Това е добре инвестиция в неговото бъдеще.

В обобщение

Това са само пет от важните стъпки съпътстващи изработката на сайт в наши дни. Ако обаче ги пропуснете, то едва ли ще имате голям успех. Ето защо решихме да напишем това своеобразно ръководство, с чиято помощ да заблестите в електронната среда и да постигнете желания успех. Силно се надяваме, че тук написаните съвети ще Ви бъдат от полза и Ви стискаме палци.

Кликнете тук, за да гласувате
[Общо: 0 Средно: 0]