Защо е важно да имаме мобилна версия на сайта си?

Днес ставаме свидетели на масовото използване на смартфони и таблети, с които обществеността влиза в интернет. Хора от всякаква възраст разглеждат сайтове чрез телефона си, пазаруват онлайн или просто се забавляват. В този ред на мисли, когато платите за изработка на уебсайт, не пропускайте да поискате израждане на мобилна версия, която да работи добре на различните видове операционни системи. Тази стъпка ще Ви осигури повече авторитет, и разбира се, трафик.

Какво представлява мобилната версия на сайт?

Мобилната версия на сайт е адаптирана към ползвателите на мобилни устройства. Тя се нагажда според резолюцията на телефоните им и им предоставя перфектна визия и лесна работа. На всяка цена мобилното присъствие на проекта Ви, трябва да предоставя същите функции, каквито могат да се намерят и в десктоп варианта. По този начин ще спечелите симпатиите на потребителите.

Когато посетител на сайта Ви влезе през смартфона или таблета, е нужно всяка една страница да изглежда компактна и олекотена. Интерфейсът, трябва да бъде лесен за ползвателите, и да не им създава дискомфорт. Идеята е да вървите в крак с иновативните технологии на ИТ пазара.

Запомнете, че е необходимо вашата онлайн платформа да работи добре, както на операционната система Android, така и на IOS за устройства на Apple. Това не е трудно да се постигне, стига да наемете професионален програмист, който да се занимава с изработката на сайта ви.

Прочетете още: „5 важни стъпки за изработка на успешен сайт“

Как да бъдем още по-добри?

За да излезете с едни гърди пред останалите, можете да мислите в перспектива. Така например, имате възможност да направите нещо по-различно, като например мобилно приложение. В него интегрирайте различни функции, с чиято помощ потребителите ще извършват покупки в онлайн магазина ви или ще поръчат определена услуга. По този начин със сигурност ще останете забелязани от сърфиращите в глобалната мрежа.

Все още малко онлайн платформи в България залагат на мобилните апликации, тъй като си мислят, че това няма да промени кой знае колко много нещата. Повярвайте, че този вид подход ще повиши доверието към Вас многократно, понеже се стараете да бъдете истински полезни на посетителите си. В крайна сметка създаването на приложение е една дългосрочна инвестиция в бъдещето. Парите, които сте дали за направа на апликация ще се избият с напредъка на времето.

Новинарски сайтове, онлайн списания и онлайн магазини, разчитащи на импулсивни покупки (най-често дрехи, обувки, развлечения и DIY) са посещавани основно от мобилни устройства. Продуктите и услугите, които разчитат изцяло на прегматична преценка и внимателно обмислено решение трябва да се съсредоточат основно върху мобилния трафик.

Бъдещето на мобилните услуги

Интернет сайтовете са неотлъчна част от живота на гражданите. Последните си поръчат храна от интернет, купуват си дрехи, гледат телевизия и какво ли още не. Именно за това мобилните услуги са важни за всеки, който търгува в интернет. Големите предприемачи вече направиха мобилни версии на сайтовете си, а сега започнаха да създават и разнообразни приложения за потребителите. Те успяха да изградят авторитета си в мрежата и това не е никак случайно.

Надяваме се публикацията ни да Ви е мотивирала, за да погледнете сериозно на мобилните услуги, които се предлагат на уебсайта ви. Те са тази подправка, с която проектът Ви ще полети. А сега искаме да се разделим с Вас, желаейки Ви успехи и вярваме, че ще усетите вкусът им, след като се упътите към иновациите в интернет средата.

Търсите изработка на сайт с бърза мобилна версия за потребителите? Изпратете ни запитване още днес, ние можем да помогнем!


 

Кликнете тук, за да гласувате
[Общо: 0 Средно: 0]